Culinair intermezzo

,

Iemand stelt me de vraag wat we zowat eten aan boord. Wel, ik probeer zoveel mogelijk afwisseling te creëren, maar natuurlijk zijn er beperkingen qua ruimte in onze boot. We koken op een gasvuur met drie pitten, maar eigenlijk is er telkens maar plaats voor twee pannen of potten tegelijk.

Een receptje waar we met smaak van aten de voorbije dagen was dit :

Gebakken makreeltjes met saffraan risotto met zeekraal :

Voor 2 personen : 4 makreeltjes, helaas niet zelf gevangen maar gekocht en gekuist door de visboer. Risotto rijst,twee sjalotjes, flink wat parmezaanse kaas en een klontje boter. een handvol zeekraal.

Ik stoof de fijngesnipperde sjalot in olijfolie, voeg er de risotto rijst aan toe, tot deze glanst, dan de zeekraal, voeg water toe tot het geheel onder staat. Saffraan (of paella kruiden) toevoegen en laten koken onder een deksel tot het water weg is. Even checken dat de rijst gaar is, dan de kaas en de boter eronder mengen. Intussen in een andere pan de makreeltjes bakken – gekruid met cajun kruiden. Et voilà !

2 antwoorden
  1. Christel De Bruyn
    Christel De Bruyn zegt:

    De schipper zijn buikje kan met zo een inspiratie volle chef kok aan boord tevreden zijn. En je weet de liefde van de man … 😉

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.