Lézardrieux

Twee keer om vijf uur eruit om een hele dag te varen kruipt niet in je koude kleren. Maar je geraakt zo wel ergens. In Lézardrieux bijvoorbeeld.

De haven van Lézardrieux ligt 10 nM landinwaarts op de rivier de Trieux.

Het is een heel bijzonder landschap wat we eerst te zien krijgen! Heel desolaat maar ook sprookjesachtig. Gaandeweg wordt de omgeving groener maar blijft ze even mooi. De rivier is diep, vlakbij de haven is de diepte nog 17 m.

Gezien we er een lange dag opzitten hebben gaan we na het avondeten enkel nog een wandelingetje maken met Dushi. De rust overvalt ons.

Vanmorgen zegt onze Engelse buurvrouw dat er regen voorspeld is. We hadden zelf al beslist om hier een dagje langer te blijven omdat er (alweer) geen wind wordt voorspeld. Bart stelt voor om met het bijbootje wat op de rivier rond te varen. En als de buren vertellen dat er hogerop op de rivier een uiterst charmant stadje ligt varen we dezelfde richting uit. Het is er gewoon prachtig!

Net voor we Pontrieux invaren moeten we nog even een sluis door. De jonge sluiswachter heeft het niet erg druk op een dag als vandaag.

Bij het vullen van de sluis vormt er zich een dikke laag schuim. Dat de carwash inclusief was wisten we niet. Dushi kijkt zijn ogen uit.

Tot onze verbazing blijken in Pontrieux flink wat boten te liggen, maar dan vooral boten die de voorbije jaren flink wat aandacht en liefde hebben gemist. Zowel grote als kleintjes.

Het stadje is daarentegen heel netjes en mooi. En de mensen zijn vriendelijk.

We zijn vanmorgen zo onverwacht vertrokken dat Bart zelfs geen schoenen meegenomen heeft. Maar we hebben geluk, vlakbij de plek waar we ons bootje kunnen aanleggen is er een bar-restaurant. De keuken is inmiddels al wel gesloten maar we kunnen er bij ons kommetje cider nog wel een mooi verzorgde assiette charcuterie/fromage krijgen. En dat Bart op zijn blote voeten is vindt de patronne niet erg.

De monding van de Trieux
4 antwoorden
  1. Dirk van Steenbrugge
    Dirk van Steenbrugge zegt:

    Mooie foto’s van plaatsen waar je normaal niet komt en dat allemaal op de blote voeten🦶.😂. Goeie reis nog.

  2. Gert
    Gert zegt:

    Enkele dagen jullie blog niet gelezen en ik heb er wat tijd voor nodig om bij te geraken. Leuk om te lezen dat het toch nog vooruit gaat met weinig wind en dat jullie wat gespaard blijven van ongemakken. Vele groetjes

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.