Cherbourg

Jawel, we zijn in de late namiddag in Cherbourg geraakt. Vanuit Ouistreham viel het best mee, behalve dat we vanmorgen de eerste sluis wilden halen van 6:30 om ook nog het getij mee te hebben. De wekker stond om 5 uur. Dat pikte effe, want de voorbije nachten waren wat gebroken omdat onze ‘kleine’ (Dushi) sinds zaterdag nogal last heeft van zijn darmen. Gezien de zak voer die hij normaal gesproken at op is moet hij overschakelen naar ‘gewoon’ supermarkt voer en dat ligt nogal gevoelig blijkbaar. Maar nood breekt wet, en dus lagen we op tijd klaar voor de sluis. Met periodes stond er genoeg wind, en ons ijzeren zeil (de kneur – de motor) deed het ook. Het zonnetje kwam erdoor en we geraakten zoals verwacht in de vooravond hier in Cherbourg.

We maakten op de steiger kennis met twee jonge mensen van de Nilsson, uit IJmuiden, Pim en Julia, die toevallig ook dezelfde weg op gaan. Hen komen we de komende maanden nog wel vaker tegen. Zij gaan morgen naar de Kanaaleilanden door, maar omdat Dushi mee is, kan dat voor ons niet. Het zij zo!

En enkele bootjes verderop op de steiger ligt ook het bootje van Jean Heylbroeck, die bereid was om het boek dat Bart al jaren in zijn bibliotheek heeft te signeren.

We vernamen dat er vanavond ‘fête de la musique’ is in Cherbourg. Maar na effe de sfeer opsnuiven beslissen we om toch maar een laatste glas aan boord te drinken en de drukte aan ons voorbij te laten gaan.

Morgen opnieuw vroeg op om met de stroom mee naar Bretagne verder te reizen. Afhankelijk van de wind naar Lesardieux, Roscoff of Île de Bréhat. Of ergens anders misschien 😉

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.