Martinique

Sommige lezers worden wat ongeduldig als er meer dan 10 dagen voorbij gaan zonder nieuwe blog. Fijn dat jullie zo mee lezen en mee genieten! Ik schrijf in principe een blog telkens we ergens vertrekken, en gezien we nu vrijwel een maand op Martinique blijven, heb ik dus nog niet geblogd.

Er werd me echter ooit verteld dat principes zijn zoals winden, en dat je ze soms moet kunnen loslaten en dat dat deugd doet 😉

Zondag 8 januari kwamen we na een stevige maar snelle tocht aan in Martinique. We legden de 650 nm af in 3 dagen en 5 uur.

Gezien ik onderweg last had gehad van zeeziekte (of een buikgriep of zo) en Bart zich ook niet helemaal top had gevoeld moesten we wat recupereren en slaap inhalen. We gingen voor anker in de baai St Anne.

Eén van de dingen die absoluut moesten geregeld worden hier op Martinique zijn de invoerformulieren voor Dushi voor de eilanden/landen waar we de komende maanden naartoe willen. En aangezien er op iedere plek andere regels gelden qua vacinnatie, maakte ik zo snel mogelijk een afspraak bij een dierenarts.

Gezien het druk is qua toeristen op het eiland is er een tekort aan huurwagens, en dus boekte ik bij een dierenarts die op wandelafstand van een ankerbaai lag. Het is zo eens iets anders met de boot naar de dierenarts gaan 😉

Naast de vaccins moest er ook een bloedonderzoek gebeuren waaruit blijkt hoeveel antistoffen Dushi heeft opgebouwd tegen hondsdolheid. Dat staaltje moet dan weer naar een erkend labo, wat dus betekent dat het naar de ‘metropole’ moest worden verstuurd. (Helemaal naar Frankrijk dus) Ze maken het de dierenliefhebber niet echt gemakkelijk. Gelukkig zijn we er op tijd aan begonnen! Dushi kreeg van de dierenarts snoepjes, dus leek niet getraumatiseerd.

Intussen doen we wat sea-sight seeing in de verschillende baaien die er in Martinique zijn. We hebben de voorbije dagen uitgebreid gesnorkeld in Anse Dufour. Ervoor hebben we even geankerd in de baai Fort de France – de tijd van wat boodschappen doen, want de drukte beviel ons en Dushiman niet zo. In de Anse a l’âne gingen we naar de Carrefour en Anse de trois îlets daar was de dierenarts.We ankerden in Grande Anse waar we werden er welkom geheten door twee grote waterschildpadden! En vertrokken er weer om in Petite Anse de nacht door te brengen. Vandaag zijn we dan naar Le Marin gekomen omdat we hier water kunnen tanken en we wisten dat hier een grotere supermarkt is.

Star Clipper
Sea aegle, het grootste aluminium zeiljacht ter wereld, eigendom van een Taiwanese multi miljonair

Zowat alles is hier vlot verkrijgbaar, maar wel tegen de Europese prijzen (of duurder). Dat is terug wennen !

Petite Anse

We zijn van de groep bevriende vertrekkers ook de enigen die meteen naar hier vaarden. Ook dat is wennen!

De eerste dagen dat we hier waren kregen we meerdere keren per dag een fikse bui over ons heen. Niet verwonderlijk dat het eiland zo groen is. De laatste dagen lijkt het weer wat te keren en wat stabieler. Hopelijk blijft dat zo en kunnen die regenjassen terug in de kast.

Wat onze plannen zijn voor de komende weken? We verwachten begin februari vrienden die hier een boot huurden. Samen gaan we gedurende twee weken de Grenadines bezoeken. Daarna hebben we voorzien om Domenica te bezoeken. Begin maart is er de Heineken regatta in St Maarten, dus tegen dan zakken we af naar daar.

1 antwoord
  1. Hilde Peeters
    Hilde Peeters zegt:

    Ook ik had even niet meer gevolgd. Amai stevige tocht en allebei niet top. Hopelijk heeft wat land en palmbomen goed gedaan ! En ik hoorde dat Dushi ondertussen mee kan naar de volgende stop !

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.