Kaneelrolletjes

Zoals ik al eerder vermeld heb, kreeg ik via via een uitstekend recept voor briochedeeg van een franse zeiler patissier. Ik kneed het deeg ’s avonds en laat het een hele nacht rijzen, afgedekt met een schone keukenhanddoek, tochtvrij en bij kamertemperatuur. Zo kan het ’s morgens direct in de oven en heb je na een uurtje heerlijk vers brood.

Ingrediënten:

500 g bloem – 75 g boter – 20 g suiker – 8 g zout- 300 ml melk- 15g droge gist – 2 eieren

Met dit deeg maakte ik tijdens de oversteek kaneelrolletjes. Ik rolde het uit met een fles- want een deegroller heb ik niet aan boord- tot het een kleine CM dik was, in een rechthoek. Besmeren met boter, een egaal laagje suiker en dan besprenkelen met rozijnen en eventueel noten. Hierover bestuiven met kaneel. Oprollen tot één rol en deze in acht gelijke rolletjes snijden. De rolletjes netjes tegen elkaar in de ovenschaal leggen en laten bakken tot ze goudbruin zijn.

Het moeilijkste stuk is het wachten tot ze koud genoeg zijn om ze op te eten!

Het is geen Dominique Persoone maar het voldoet !

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.