Tenerife

We zijn intussen iets meer dan vier maanden onderweg. We legden op die tijd grofweg 4000 km af met onze zeilboot. Dat begint te tellen, niet?

Na een vrij pittige oversteek met flink wat golven uit alle mogelijke richtingen en flink wat wind, bereikten we zondag 8/10 Tenerife. We hadden een plek gereserveerd in de haven van San Miguel, vlakbij het golfterrein. Onze vrienden die er al enkele dagen eerder waren aangekomen raadden ons aan om een auto te huren. De haven is immers omringd door een aantal resorts, met daarrond een industriële/commerciële zone. Niet echt het gezelligste of mooiste.

We volgden maandag de raad op en huurden een auto. Op het internet vonden we een aantal autoroutes langs de bezienswaardigheden van het eiland.

De eerste route voerde ons naar Las Gigantes in het Westen van het eiland en de bergen in.

Schaapjes
Samen op het dak van de wereld in Tenerife

Dinsdag kozen we voor het noorden. We sloegen de grote hoofdstad Santa Cruz over, en kozen voor een bezoek aan Candelaria en La Laguna.

Het plein voor de basiliek van Candelaria grenst aan de machtige oceaan. Op de rand van het plein staan 9 bronzen beelden, de Guancheleiders. Indrukwekkend !
Eén van de negen beelden
La Laguna. Soms heb je de indruk van in een decor voor een Zorro film te lopen

Woensdag trokken we naar de vulkaan, El Teide. Deze vulkaan is momenteel slapend, maar is wel nog actief : de laatste uitbarsting dateert van 1909. Als we de geschiedenis nagaan merken we op dat de Teide gemiddeld eens om de 100 jaar uitbarst. We staan er dus goed voor…

Indrukwekkend ! Gestolde lava zover je kan zien.
Desolaat.
Dushi op de maan
En nog meer

Donderdag hielden we het bij boodschappen doen en bracht Bart mij en Dushi naar de luchthaven. Wij vlogen voor tien dagen naar huis voor bezoek aan familie en vrienden. Ook dat doet deugd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.