La Gomera

Dat tijd kan vliegen is alweer gebleken tijdens mijn tien deugddoende dagen in België. Wat was het fijn om jullie allemaal weer terug te zien!

Maandagmiddag vloog ik met Dushi terug naar Tenerife. De reis verliep voorspoedig en voor ik het wist zat ik terug op de boot.

Zicht op de Teide vanuit het vliegtuig

Bart had het inmiddels wel gehad op Tenerife, en zodoende vertrokken we dinsdag na een extra tankbeurt naar La Gomera.

Onderweg varen we langs een school Grienden (Pilot whales). Bart zet de motor uit en vaart in hun richting. Gezien de zee rustig ligt, kunnen we de dieren horen ademen. Indrukwekkend!

La Gomera is een eiland dat als een gefronste rok die achteloos is uitgetrokken in de Atlantische oceaan ligt. Het midden van het eiland is een natuurpark, begroeid met Laurierstruiken. Het deed ons alvast fantaseren over een lekkere pot stoofvlees.

De Teide, hoogste berg en vulkaan van Spanje
Daar is de Teide alweer
Laurierstruiken

We gingen op verkenning met de auto samen met Erik en Inge van JestX en zagen van op verschillende plaatsen de andere Canarische Eilanden liggen. Prachtig als de wolken in de valleien blijven hangen!

We zagen hier ook een heel aantal vrienden terug bij een drankje en een hapje en barbecue’den met nieuwe vrienden op het strand. Onze buren uit Shetland bleken begenadigde muzikanten, en waren blij met het assortiment instrumenten dat Bart mee heeft genomen. Inmiddels zijn zij alweer nieuwe vrienden, zo snel gaat dat hier. Als je buiten leeft doe je al snel een praatje met de buren en is er geen drempel om ’s avonds terug te vinden bij een drankje.

De eerste boten van onze vriendengroep zijn al vertrokken naar Kaapverdië. Wij hebben gisterochtend ook losgemaakt, maar gaan nog enkele dagen El Hierro verkennen, tot er meer wind staat om in optimale omstandigheden de  oversteek te doen richting Kaapverdië.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.