Terwijl de hoogzomer foto’s vanuit België met stralende zon en berichten over hittegolf ons hier bereiken hebben wij 24 uur doorgebracht in grijze vochtige wolken. Mist, jawel, die vieze grijzigheid die van alle mooie dingen de kleur weghaalt en zo vochtig is dat je het tot op het been voelt. Het gebeurt hier wel vaker, en niemand trekt er zich hier veel van aan, aan de muziek te horen die van het strand kwam.

Baas en Dushi naar de kant met de Dinghy (bijbootje)

Dat was zaterdag wel eens anders toen we uit Ria Ribadeo vertrokken. Toen stond het zonnetje nog aan de blauwe lucht. En zelfs toen we ankerden in Ria de Viveiro leek het of we vanaf nu echt enkel in de zomerse temperaturen zouden varen. Een mens zou zich beginnen afvragen waarom we nog verder zouden varen. Het landschap was er mooi, er was een strandje waar Dushi samen met een paar andere honden naar hartelust kon apporteren en zwemmen. Zelfs ik waagde me in het water.

Het weer was zo goed dat de Fatboy aan dek werd gelegd en we een barbecue aanstaken. Het beviel ons zo goed dat we eerst dachten om hier nog langer te blijven, maar het weerbericht zegt ons dat we best voor woensdag Finistère voorbij gaan omdat er tot dan weinig wind staat. Het kan daar namelijk nogal spoken bij meer wind!

Zatte banaan. Een specialiteit van Bart

Als we voor anker liggen moeten we het bijbootje in het water laten om met Dushi aan wal te gaan. Dat kent hij inmiddels zeer goed, en kennelijk vindt hij het nog plezant ook!

En dus vertrokken we gisteren vol goeie moed, zeilend. Maar in de loop van de middag viel de wind weg en moest de motor worden bijgezet. En vaarden we in meer mist naargelang we La Coruna naderden. Gelukkig was Bart hier eerder geweest en konden we aan één van de strandjes hier ons anker gooien.

Vanmiddag zijn we even in de haven gaan tanken, nu enkele uren genieten van de (Hoera!!!) weergekeerde zon en dan straks nog wat boodschappen doen zodat we morgen op tijd kunnen vertrekken richting Finistère.

4 antwoorden
  1. Paul
    Paul zegt:

    Den Equilibre (Dufour 412) van Viviane en Patrick moet daar ook ergens in de buurt zijn.

  2. Dirk
    Dirk zegt:

    Mist en zatte bananen gaat dat wel goed samen😂? We hadden een paar jaar geleden daar ook mist weet je nog. Goeie reis nog en groetjes van Dirk en Anneliese

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.