Ria Ribadeo

Eergisteren vertrokken uit Gijón naar Ria Ribadeo. Ribadeo is de eerste stad van Galicië aan de oevers van de rivier Eo. We vertrokken met een stralend zonnetje maar toen we aankwamen was het mistig en ronduit koud. De haven lag er wat mistroostig bij, bovendien ook vervuild met een laag mazout. Ik had zo mijn twijfels…

Maar toen we gisterochtend opstonden was er een stralend zonnetje, en omdat we toch wat boodschappen moesten doen trotseerden we de trappen langs de helling naar het centrum van de stad toe. En die was prachtig!

De havenmeester had ons verteld dat er net Cubaanse feesten zouden zijn dit weekend. En gezien we nogal houden van livemuziek hadden we besloten om die feesten mee te pikken.

Blijkbaar zijn er jaren geleden flink wat mensen uit het arme Galicië geëmigreerd naar Cuba. Waarvan een aantal terug zijn gekomen. Vandaar ook die huizen die kleurrijk en versierd werden volgens de Cubaanse gewoonten.

Voor het feest op vrijdag was er openluchttheater voorzien in de stad, waarbij zowel de acteurs als de toeschouwers waren gekleed in kledij van die tijd. Heel stijlvol. De dames in lange jurken met vooral wit en beige kant en hoeden, de mannen in een beige lange broek met een wit linnen hemd. Prachtig om zien. Er waren muzikale intermezzo’s voorzien, en een mannenkoor dat stond te zingen boven op de trap in de straat. Hoewel we bijlange niet alles begrepen wat er gezegd werd toch heel erg blij dat we dit konden meemaken!

Inmiddels zijn we onderweg naar Ria de Viveiro, een korte tocht van 30 NM.

De vuurtorens van Ria Ribadeo
2 antwoorden
  1. Marian Van Roy
    Marian Van Roy zegt:

    Denk dat het voor stappers en liefhebbers van authentieke plekken een ideale combinatie is.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.