Gijón

Een uurtje of twee geleden vertrokken we uit Gijón. We bleven er uiteindelijk drie nachten. Deze keer niet omwille van slecht weer of ander onheil. We bleven er vooral omdat we Gijón een heel gezellige plek vinden.

Direct na aankomst maakten we een wandelingetje. En waren we blij verrast om zoveel terrasjes te zien. Heel veel jongeren die samen zaten een aperitief te nemen. Het had een beetje weg van Leuven op een zonnige dag. Opvallend veel mensen die een hond mee hadden ook, wat blij gesnuffel door onze pluizige vriend opleverde.

De straten van de stad liggen er kraaknet bij. We zagen nog nergens zoveel veegmachines in werking en vuilbakken op straat en dat heeft duidelijk een positief effect!

De drie afgelopen dagen eisten hun tol : we kropen vroeg onder de wol om voor het eerst terug een volledige nacht te slapen.

Er bleek een Volvo dealer in de haven en gelukkig konden we een afspraak regelen voor de dag erna (gisteren) om de dieseltank schoon te maken. Maeva is van 2003 en dit was de eerste keer dat dit gebeurde. Wat een klus ! Maar ook wel degelijk heel hard nodig. Er bleek wel 10 liter water in de tank te zitten, en ook heel veel vuil. Hopelijk is dit echt het einde van alle motor problemen.

Operatie diesel. Wat een klus!

Gijón bleek ook wel wat mogelijkheden te hebben qua shoppen. Behalve als je, zoals ik, in de namiddag gaat shoppen. Dan is het namelijk siësta. Wel zo goed voor de portemonnee natuurlijk 😉

Ik ontdekte wel dat er ook een aantal straten waren met restaurants met gezellige terrasjes, waar we gisteravond dankbaar gebruik van maakten om iets te gaan eten.

In Asturia wordt trouwens ook cider gemaakt, een minder zoete variant van de Franse. De smaak heeft iets weg van Geuze of misschien wel eerder Lambik. Om het wat sprankelend te maken wordt de cidra van op grote hoogte in een glas gemikt. Grappig om zien!

Het belang van goed te mikken
’t leeggoed wordt gebruikt om kunstwerken mee te maken
2 antwoorden
  1. Werner
    Werner zegt:

    Het ziet er gezellig en kleurrijk uit.
    Met een propere dieseltank gaan verstoppingen alvast uitblijven.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.