Vertrek uit Brest

Vanmorgen om 8uur vertrokken we uit Brest, met als plan om in Camaret enkele uren te ankeren, om dan tegen 17:00 verder te varen en onze oversteek naar Spanje te varen. De doorvaart van de Raz de Sein kan zelfs bij kalm weer voor spektakel zorgen. Er wordt aangeraden om steeds op slack water te passeren.

Maar hoe gaat dat met plannen bij het zeilen? Welja, ze zijn heel erg gevoelig aan weersvoorspellingen. En dus besloten we om Camaret sur Mer binnen te varen en ipv te dobberen of urenlang op motor te varen, te genieten van alles wat Bretagne te bieden heeft.

Dushi deed niet moeilijk over een wijziging van de planning en stond als eerste op de steiger om alweer een nieuwe plek te ontdekken.

Camaret heeft een haven die deels droogvalt bij laag water, wat altijd mooie foto’s oplevert. Voeg daarbij een schitterend zonnetje, wat oude houten schepen die op hun kant in het slijk liggen te wachten op restauratie, typisch Franse huizen met door zon en zee verbleekte luiken, smalle straatjes met talloze kunstgalerijtjes, terrasjes aan de haven zonder plat commercieel toerisme en je bent meteen vergeten dat je eigenlijk nog enkele dagen op zee had moeten zitten.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.