Brest, laatste stop voor La Coruna?

We vertrokken gisterochtend uit Aber Wrac’h met een vrij gladde zee en weinig wind. We hebben dus grote stukken op motor afgelegd. Die doet het intussen gelukkig terug zoals vanouds feilloos!

We varen niet te ver in zee en kunnen de mooie rotsenkust goed zien. De vuurtorens en stenen boeien zijn mooi om te zien vanop het water. De lucht is helder blauw en er zijn weer spectaculaire wolken. Net als Bart zegt dat er op deze plek ook redelijk wat dolfijnen zitten zien we ze verder weg voor de boeg van een boot die net na ons is uitgevaren opspringen. Jammer dat de beestjes een verkeerd schip uitgekozen hebben. Ze blijven minutenlang met de boot meezwemmen.

Iets na de middag leggen we aan in een van de twee jachthavens van Brest. Marina du château, klinkt chique hé. Het is een relatief grote jachthaven, met op de kade verschillende restaurants. We plannen om hier twee nachten te blijven. Er wordt flink wat wind voorspeld voor vandaag en dan liggen we liever veilig.

De havenmeester vertelt ons dat het stadscentrum op een dik kwartier lopen ligt en na een dutje waar we allebei precies aan toe zijn trekken we de stad in. Tegelijkertijd Dushi wat beweging gunnen en scouten waar er supermarkten zijn.

Blijkt dat de dichtstbijzijnde op 5 min lopen een Leclerc Drive in is. Ik geef ’s avonds nog de bestelling via het internet (wat hier in tegenstelling tot de meeste ander haven die we al passeerden goed werkt) door, zodat Bart deze vandaag kan ophalen met de elektrische step. Die heeft al zijn nut bewezen de voorbije weken! Ik probeer er rekening mee te houden dat we voor drie dagen voeding moeten meenemen als we de golf van Biscaye willen oversteken, en dat het voor Bart transporteerbaar moet blijven.

Groot is mijn verbazing dan ook als hij terugkomt met 18 flessen water. Jawel, ik dacht dat ik drie flessen had besteld, maar het waren drie pakken van 6 flessen. Een goed en zeer efficiënt systeem, maar in het vervolg toch beter uitkijken 🙂

Intussen ‘poeiert’ de wind hier effectief al flink door +/-25 kts met uitschieters. En er komt tegen vanavond toe nog meer aan. Deze wind zorgt ervoor dat de golven voor morgen heel hoog gaan staan. We houden het in het oog en gaan dus onze eerste grote oversteek nog wat uitstellen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.