Audierne

Er zijn zo van die dagen die perfect zijn. Ze lopen helemaal als verwacht en als toemaatje krijg je er nog wat extra’s bij.

Maar dus niet vandaag. Vandaag was er een mooie lange deining. Bovendien was ook onze vriendin de zon al vroeg van de partij.

We vertrokken vanmorgen uit Camaret. Om 9:00 uur zodat we rond de middag, net op het keren van het tij, in Raz de Sein waren. We zagen uit de tegengestelde richting boten met een Spinaker komen. Dat was al een geruststelling, bij een woelige zee zet je zo’n zeil niet. Het kan immers stevig spoken op die plek : de stroming kan er oplopen tot 6,5 kts.

Op een bepaald moment zagen we zelfs een dolfijn net achter onder de boot doorzwemmen. Helaas bleek het een eenzaat, en dan nog eentje die geen zin had in springen vandaag.

Ons doel vandaag was Audierne. Er is hier een haven, maar omdat deze ook alweer onderhevig is aan de grote getijdenverschillen die zo typisch zijn voor de hele Bretoense kust, kan je daar niet zomaar op elk moment binnen of buiten.

Gelukkig liggen er buiten de haven een aantal moorings, die je tegen een lager tarief kan gebruiken. Een prima test voor de zonnepanelen, want verbinding met het electriciteitsnet heb je hier natuurlijk niet.

Inbegrepen in de prijs is dat het meisje dat instaat voor het ontvangen van het liggeld ook zorgt voor het wegbrengen van de vuilniszakken en ook ’s morgens vers brood en croissants tot aan de boot brengt.

Zeg nu zelf…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.