Roscoff

We vertrokken vanmorgen om 7:50 uur en dat was misschien een voorteken dat het vandaag niet helemaal zou gaan als de voorbije dagen/weken.

We vertrokken tien hele minuten vroeger dan gepland. En dat terwijl er voor vandaag wind op dezelfde planning stond. Maar ipv uit het zuiden, stond hij toch eerder ZW. En dus gingen we voor het eerst sinds we bijna drie weken geleden vertrokken opkruisen. We moesten ook voor het eerst terug de zeilen reven (het zeiloppervlak verkleinen om bij veel wind de boot bestuurbaar te houden) Bovendien was er voor vandaag regen voorspeld, en kregen we die ook. Eerst wat gespetter in de ochtend, maar in de namiddag kregen we het echte werk. Met als gevolg dat we doornat en mét onze rode zuidwester rond 18 uur aankwamen in Roscoff.

De stad waar in de 1899 het allereerste thalassothérapiecentrum van Frankrijk werd aangelegd om reumapatiënten te helpen. En de streek die bekend is voor zijn teelt van uien : eerst om mee te geven aan de zeelui omdat uien nu eenmaal lang bewaren, en er voedingsstoffen inzitten die de zeevarenden tegen scheurbuik konden beschermen. Later omwille van de verkopers die voor wekenlang naar de UK vertrokken om daar per fiets en met slingers uien rond de nek deur aan deur te gaan verkopen.

Maar dit zijn natuurlijk niet de redenen waarom wij hier vandaag halt houden : Onze reden is omdat we van hier maar enkele dagtochten meer van de golf van Biscaye zijn verwijderd. En dat van hieruit Spanje lonkt!

roscoff

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.