Sint Maarten – een watermaker

Een watermaker is een veelbesproken onderwerp onder vertrekkers. Heb jij er één ? Ben je er tevreden over? Welk type heb je? Hoeveel liter water per uur kan jij draaien? Je zou bijna beginnen denken dat er geen rum, bier of wijn meer aan te pas komt bij de zeilers.

Feit is dat je met een watermaker aan boord weer minder afhankelijk wordt : Tot nu toe moesten we ons zoetwater telkens kopen. Dat kan meestal op dezelfde plek waar je diesel gaat pompen. Vanaf nu kunnen we op plaatsen waar we op open water voor anker liggen, het zeewater ontzilten tot zoetwater.

De aankoop van het systeem had wat voeten in de aarde: de betaling van onze Belgische bankrekening naar de rekening van de leverancier hier in st Maarten liet op zich wachten (en dat is een understatement)

Gelukkig verliep de eigenlijke installatie vrij vlot. Bart heeft twee – welliswaar grote – rechterhanden en een groot technisch inzicht en na anderhalve dag klussen stond de watermaker erin. Alle leidingen liggen netjes aan het oog onttrokken onder het bed en in de kisten onder de banken. Dat zorgt er wel voor dat we opnieuw wat minder opbergruimte hebben.

Onze watermaker past onder onze matras bovenop een watertank.

Nu dit grote werk achter de rug is zijn we vandaag richting zuiden vertrokken. Dat wil zeggen dat we heel veel van de mensen die voor deze reis een jaar hebben uitgetrokken moeten achter laten. Zij vertrekken de komende weken om terug de oceaan over te steken richting Europa.

Pasen in Sint Maarten, met de Belgen en Nederlanders
Afscheid van een deel van onze vrienden. We houden contact hé!

Slechts enkelen reizen verder aan deze kant van de oceaan en zullen we ongetwijfeld nog wel tegen komen of zelfs opzoeken om samen te reizen.

Op dinsdag was er jamsessie in ‘The naked pirate’. De muzikanten hielden gelukkig wél hun kleren aan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.