Puree van zoete aardappel met gebakken ui en spekjes

Onderweg probeer ik zo veel mogelijk eenpansgerechten klaar te maken. Dit is een toppertje want de ingrediënten zijn allemaal lang houdbaar.

Voor twee personen:

één grote zoete aardappel of enkele kleinere

Een pakje gerookt spek

Een rode ui

Enkele lepels gefrituurde uitjes

Peper, zout, een lepel curry en een lepel Ras El hanout

Snij de ajuin in niet te fijne stukjes, bak deze in wat olijfolie aan, samen met de spekjes. Zet dit even opzij. Kook intussen in dezelfde pot de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappelen. Pureer deze met een vork. Voeg de spekjes en gebakken ui toe. Kruid naar smaak. Garneer met de gefrituurde uitjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.