Isla de Culatra

De koelkast heeft het begeven. En dan wel degene die we gebruiken om drank in te koelen. Dat is één van de ergste dingen die er kan kapot gaan aan boord. (Er is er gelukkig nog een kleinere waar voedingswaren in worden bewaard)

Geheel onverwacht was het niet. Toen we in Nazaré waren, enkele weken terug, had ze ook al eens dienst geweigerd. Maar de snelle tussenkomst van een koeltechnieker die het systeem terug voorzag van het juiste en nodige gas heeft toen geholpen. Helaas niet van blijvende duur. Er is waarschijnlijk ergens een lek waardoor het gas opnieuw is ontsnapt. Maeva is intussen de 20 gepasseerd, dus heel abnormaal kan je het niet noemen. Alles wat elektrisch is aan boord is immers geen heel lang leven beschoren dankzij het zilte water.

Bart heeft besloten om deze keer een nieuwe compressor te installeren. Deze is inmiddels besteld en wordt hopelijk snel geleverd in de haven van Lagos, waar we toch van plan waren om terug te passeren voor we de oversteek naar Madeira aanvatten, begin september.

En dus hadden we ruim tijd om eens meerdere dagen te blijven hangen op één plek. En welke plek is daar meer geschikt voor dan Culatra?

Culatra is een eilandje, bestaande uit duinen, op de Ria Formosa. Je kan er enkel komen met een boot en er rijden geen auto’s op het eilandje. Als je het eiland doorkruist, kom je op een prachtig strand aan de Atlantische oceaan.

Er ligt een mooi pad door de duinen
Dushi en zijn lokale vriendje van de dag

Het ritme van het eiland is zeer gemoedelijk en rustig. Enkele keren per dag komt er een ferry langs die dagjestoeristen meebrengt en ophaalt. Er zijn enkele restaurantjes, barretjes, een snoepwinkel, een ijseskraam en gisteren ontdekten we ook nog een klein bakkerijtje waar ze dagelijks twee soorten gebakjes maken. (Pasteis de nata en ‘baba’, een nat biscuitgebak met cocos en een soort crème.) Maar vooral heel veel vissers.

Op de rivier is een grote ankerplaats, en het plekje is bij zeilers geen onbekende. We lagen er samen met ‘JestX’ en ‘Spirit of a Geisha’, twee collega-vertrekkers die we al eerder kruisten en waarmee we de voorbije week een aantal avonden hebben doorgebracht. Hun koelkast werkt gelukkig naar behoren 😉

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.