Sagres – Lagos – Portimao

We waren een beetje stil de voorbije dagen. Wij wel.

Via Sagres kwamen we in de Algarve terecht. Een prachtige streek met prachtige rotsen die beige tot warme terra cotta gekleurd zijn. Sinds we hier zijn, zijn we ook in echt warm weer terecht gekomen. De truien zijn sinds enkele dagen de kast niet uit gekomen.

Je mag niet zonder voorafgaande voorbereiding naar Sagres gaan !

Helaas zijn we niet de eersten die dit hebben vastgesteld. Er is hier dan ook heel veel toerisme en om zoveel mensen op een relatief kleine oppervlakte te ontvangen zijn er grote lelijke buildings neergeplant achter die mooie rotsen.

Portimao voor sommigen de place to be, voor ons eerder een te mijden plek

We hebben de voorbije dagen dan ook ons uiterste best gedaan om plekken te vinden die rustig en mooi waren, maar zelfs op die mooie plekken konden we niet altijd ontsnappen aan de harde beats van de discotheken die vanaf een uur of drie in de namiddag het feest inzetten om pas vroeg in de ochtend te stoppen.

Omdat de havens hier ellendig duur zijn (reken gerust op 80€ per nacht voor onze boot) lagen we voor het grootste stuk van de week voor anker. Zolang we geen water nodig hebben kan dat. Met ons drieën kunnen we wel even voort als de vier watertanks gevuld zijn en dat deden we dus toen we in de haven van Lagos lagen.

Vlakbij de haven van Lagos zijn er ook 2 grote supermarkten waar we voorraad insloegen voor de voorbije dagen. Leveren aan de haven doen ze niet. Maar wie niet sterk is moet slim zijn en dus reden we met de winkelkar gewoon tot aan onze boot en brachten deze daarna netjes terug.

Vanaf de ankerplek bij Portimao hebben de voorbije dagen wat tochtjes met de Dinghy gedaan, zijn een dagje vlakbij de rotsen gaan ankeren, hebben geSUPt.

De ankerplek ligt mooi beschut, maar het is er dag en nacht rollen geblazen door de vele motorboten die in en uit de haven varen. Overdag de toeristenboten en jetski’s, ’s nachts de vissersboten.

Zicht op de ankerplek

Dushi was alweer de grote animator op het strandje en had telkens weer nieuwe vrienden die met hem wilden spelen : zowel jonge kinderen als gepensioneerde dames vallen voor zijn charme. Hij trekt het zich niet aan hoe oud, zolang er maar iemand zijn speeltje gooit.

Sit down paddelen met Dushi !

Vanmorgen zijn we vertrokken naar Culatra, vlakbij Faro.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.