Venezolaanse arepa

We aten ze in Rancho Agua Clara en we vroegen ons af wat het eigenlijk voor kroketjes waren. Ik ging op zoek naar het recept en wat blijkt: ze zijn ongelooflijk eenvoudig om te maken, glutenvrij en je kan er naar smaak wat kaas, groenten, diverse soorten kruiden of er zelfs tonijn tussen mengen.

Benodigdheden voor basis arepa’s :

Een kopje maisbloem (voorgekookt), een kopje water, een snuif zout

Witte maisbloem ( geen maïzena, zie foto), zout en water mengen, even laten staan, balletjes van rollen (ter grootte van een pingpong balletje), plat duwen tot een schijfje. Als de kanten te korrelig zijn en breken voeg je nog wat extra water toe.

Bakken in de pan in een scheutje olijfolie tot ze een goudgeel kleurtje hebben (5-tal minuten aan elke kant).

Anneke maakte ze gisteren met Polenta en dat was ook zeer lekker!.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.