Atlantic Dag 13

Iemand aan boord had vanmorgen vitesse-pilletjes genomen : We haalden vandaag een gemiddelde snelheid van 7,3 knts én ons doel, Paramaribo ligt nog op minder dan 500 Nm (rond de 900 km). We vierden dit op gepaste wijze met een pintje 🙂 De sfeer is opperbest aan boord,al is slapen tijdens het varen nog alijd niet even evident. De boot is een gigantische klankkast en alles wat piept, kraakt of rammelt, klinkt gigantisch luid tijdens de nacht. Het is een luxe dat we elk maar drie uur van wacht moeten zijn, en voorlopig blijven we gelukkig van technische mankementen gespaard. We vernamen dat onze vrienden van de Extress het al een aantal dagen zonder stuurautomaat moeten stellen, en dat de boom van Blue Note het gisteren begaf. Wij varen nog steeds met ons grootzeil op een buletalie over bakboord en het voorzeil uitgeboomd; de deining is nog regelmatig gekruisd, maar dat is dan weer goed voor onze buikspieren. Met de eindmeet binnen bereik heb ik een planning gemaakt van wat er de komende dagen nog gekookt kan worden met de voorraad aan resterende verse ingredienten en de voorraad aan blik. Ik ben niet van plan om er een gewoonte van te maken, maar ik ben best verwonderd dat die groenten uit blik nog behoorlijk smaken. Maar ik zou liegen als ik zou beweren dat niet iedereen uitkijkt naar onze aankomst aan de overkant.
———————————————————————————————— MAEVA SV MMSI 205699810 OR 6998 ON3BDH@WINLINK.ORG
Position : 08-28.23N 047-43.40W Speed : 5.9 Course : 253
Msg created on 2022-12-17 / 17:57:41
Iridium tot 05/01/2023 messaging.iridium.com/ IRIDIUM nummer +881632738107
www.4sail.be
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.