Oversteek van Madeira naar de Canarische Eilanden

Donderdag rond een uurtje of tien gooiden we los om over te steken naar de Canarische Eilanden. Er kwam donderdag een gunstig weervenster om de twee dagen in zo optimaal mogelijke omstandigheden te kunnen varen. De eerste nacht was redelijk heftig. De kruisende golven zorgden ervoor dat het niet evident was om te slapen.

Ik had zowaar wat last van zeeziekte. Gelukkig weet ik dat dat bij mij overgaat als het licht wordt. En dankzij de optimale wind kwamen we goed vooruit ! Tegen de ochtend aan hadden we nog maar 100 mijl te gaan van de 276. Dat wou wel zeggen dat we opnieuw in het donker zouden moeten ankeren. Dat blijft spannend.

Zonsondergangen op volle zee, ze blijven wonderlijk mooi

We kwamen dan ook zaterdag rond een uur of drie aan. Nadat we ons slaaptekort van de voorbije dagen wat hadden weggewerkt werden we helaas wakker in de regen. Het regent hier op Lanzarote gemiddeld drie dagen per jaar. Wel, wij hadden het ‘geluk’ om daarvan twee dagen mee te pikken. Al bij al mogen we nog van geluk spreken dat we niet meer naar het Westen van de Canarische Eilanden waren gevaren want daar hadden ze te maken met een storm.

Die twee regendagen waren de eerste sinds we enkele maanden geleden uit Frankrijk weggingen. Dat valt dus best wel mee

Gelukkig scheen maandag terug het zonnetje. Speciaal voor Barts zestigste verjaardag. Ik bakte twee cakes, want natuurlijk kwamen onze vrienden van Blue Note en Escapade (en natuurlijk ook hun gasten) die hier ook liggen mee vieren. De nieuwe koeling bewijst zijn degelijkheid 🙂

Dinsdag hadden wij een dagje om wat uit te rusten en woensdag vaarden we naar Arrecife, terug de bewoonde wereld in. Vanmorgen hebben we onze huishoudelijke taken vervuld, en straks gaan we op ontdekkingstocht het stadje in.

1 antwoord
  1. Hilde
    Hilde zegt:

    Mooie foto’s. Amai Marian zeeziek dat komt niet vaak voor bij u. Niet mis de setting voor een verjaardag !

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.