Alvor – vertrek naar Porto Santo en Madeira

Omdat de drukte van Portimao ons begon tegen te steken en het ernaar uitzag dat er vanaf woensdag (vandaag dus) een deftig weervenster is met voor enkele dagen wind waarvan we gebruik gaan maken om over te steken naar Madeira vaarden we maandag terug richting Westen.

Alvor is een stadje dat aan een groot duinengebied ligt wat bij hoog water grotendeels onder water ligt. Bij laagwater komen de zandbanken droog te liggen. Een prachtig en hemels rustig natuurgebied. Dushi heeft zijn hartje kunnen ophalen met al dat zand en water. En wij ook natuurlijk

Massa’s schelpen blijven bij laag tij achter op de zandplaten
Uitzicht op de oceaan vanop onze boot
Wie ligt er daar te blinken?
In het ondiepe water oefenen een aantal kite surfers hun basistechnieken

Het stadje zelf is ingepalmd door Britse middelclass toeristen. Gelukkig zijn er ook nog de authentieke Portugese bewoners en zijn er nog geen grote hotels neergeplant.

Ondertussen volgden we de status van ons in Duitsland bestelde pakket met onderdelen voor de koelkast goed op en gisteren middag kwam eindelijk het verlossende nieuws dat het succesvol geleverd was.

En dus waren we sinds gisterennamiddag terug in de haven van Lagos. We hebben er de was van de voorbije weken gedaan en gedroogd, de boot gepoetst, boodschappen gedaan en de vier watertanks en de dieseltank gevuld.

Gezien we hadden afgesproken met de mensen van JestX om samen die oversteek te doen en min of meer in elkaars buurt te blijven hebben we even moeten wachten tot na 17:00 uur alvorens te vertrekken. Inge en Erik wilden zeker weten dat de geboorte van hun kleinkind Collin goed was verlopen voor ze de touwen losgooiden en voor enkele dagen onbereikbaar gaan zijn. Een dikke proficiat trouwens aan oma en opa, en de fiere ouders!

We hopen zondag aan te komen in Porto Santo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.