Sines

In 1460 (of 1469, afhankelijk van welke bron) werd in Sines Vasco Da Gama geboren, de beroemde ontdekkingsreiziger die Indië ontdekte. Sines is nog steeds een havenstad, vooral voor industriële scheepvaart maar ook met een vissersvloot en een jachthaven.

Vasco, een gewichtig man

Toen we zaterdag een plekje wilden reserveren werd ons gezegd dat ze dat niet deden : er was op dat ogenblik nog plaats in de haven en mocht dat niet het geval zijn, dan  konden we alleszins beschut ankeren net voor de haveningang.

Dat laatste bleek het geval te zijn. En dus gingen we voor anker. We mochten wel de haven gebruiken om met de Dinghy aan land te gaan, wat wel comfortabeler is, gezien we een aantal keer per dag aan land moeten met Dushi

Sines heeft een oude stadskern, rond de kerk en het fort, met enkele restaurantjes. Wel een stevige klim naar boven want de lift is blijkbaar al een tijdje buiten gebruik. (Dit is trouwens niet de eerste plek waar dit het geval is…)

Het hele centrum maakte een beetje een verlaten indruk, met verschillende winkels en huizen die leegstaan. (Een gevolg van COVID?)

Vandaag gaan we richting Lagos. Dat is naar het schijnt het tegenovergestelde en heel druk. Hopelijk kunnen we er in een rustigere baai ankeren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.