Leixeos – Porto Atlantico

Vrijdag namiddag kwamen we. In Leixeos aan, een jachthaven die grenst aan een industriehaven. We gingen even op verkenning maar buiten de mooie stranden (waar we met Dushi niet op mochten, 5000€ was ons wat teveel) viel er niet veel te beleven.

Zot veel vissen ook alweer in de haven hier ! Als je de foto open klikt zie je vooraan ook de massa kleine visjes!

De plek was wel het ideale uitgangspunt om Porto te bezoeken. Bart reserveerde een Uber voor zaterdagochtend, in de hoop dat Dushi dan ook mee kon. De havenmeester had immers heel erg bedenkelijk gekeken toen we vroegen hoe het zat met honden op het openbaar vervoer in Porto. Kleine hondjes mochten mee, maar kaliber Dushi dat was wel wat anders.

De taxichauffeur wou eerst ook Dushi niet meenemen, maar toen ik uit de rugzak een groot badlaken toverde, draaide hij bij. Gezien Dushi wel vaker mee auto rijdt was het echt geen probleem. : Hij gedroeg zich voorbeeldig!

We werden afgezet aan de kathedraal waarvan we het eerste mooie uitzicht hadden op de rivier Douro met zijn Porto kelders met elk hun eigen Porto boot. Van daaruit wandelden we weer omhoog naar het station.

Het was voor mij bijna 30 jaar en voor Bart 10 jaar geleden dat we in Porto waren en het blijft een mooie stad om te bezoeken, ook al heb je geen zin in een glas.

Een brug met Belgische Roots : Théophile Seyrig een ingenieur die ook bij Eiffel heeft gewerkt was de architect van deze indrukwekkende boogbrug
Maritieme barok
Deze studenten/straatmuzikanten met hun zwarte pakken hadden nog niet al teveel last van de warmte !
1 antwoord
  1. Hilde
    Hilde zegt:

    Amai wel mooi allemaal. Nog nooit in Porto geweest wel Lissabon en lager.
    Ik herinner me vooral mooie kusten, vriendelijke mensen en eerlijke keuken. Geniet ervan !

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.