Naar Duinkerke

We zijn vertrokken.  En we kunnen eigenlijk wel zeggen dat het NIET met stille trom was.  In tegendeel : het was met misthoorns en toeters.  Mochten we er nog twijfels over hebben gehad, dan weten we het nu echt wel zeker : Jullie liefde en diepe  vriendschap voelt aan als een elektrisch verwarmd dekentje op een winteravond bij vrieskou.  Merci allemaal, jullie zijn geweldig !

Onze eerste etappe was er een korte.  Duinkerke ligt maar om de hoek.  Ons kwam het goed uit na een drukke week waarin niet enkel afscheidsfeestjes moesten worden gevierd, maar ook de boot worden gevuld met onze bagage. Kasten werden volgestoken, kleren werden ingepakt in vacuumzakken.  Dat verkleint niet alleen volume, maar zou ook moeten beschermen tegen vocht. Er moest een plekje gezocht worden voor alle cadeautjes die jullie ons bezorgden.  Het zal even duren eer we een apérootje kunnen doen zonder aan jullie te denken 😉  Gelukkig varen we niet naar de UK en moeten we voorlopig nergens onze drankvoorraad aangeven.

We werden vergezeld door 8 boten van bevriende schippers die ons begeleidden en de juiste richting toonden.  De ene al wat verder op zee dan de andere.  Er werd gezwaaid, er werden enkele tranen gelaten, maar ook gelachen.  En enkele snoodaards onder jullie zaten plots ook weer aan tafel in het restaurant van het Casino van Duinkerke.

Gezien de wind vandaag uit de verkeerde richting komt blijven we vandaag hier in Duinkerke. Morgen varen we naar Boulogne sur Mer.

Rule Maeva, Maeva rules the waves.

2 antwoorden
 1. Van Steenbrugge Dirk
  Van Steenbrugge Dirk zegt:

  Marian en Bart,
  Goeie reis toegewenst, geniet ervan!
  Groetjes Dirk en Anneliese

 2. Ingrid
  Ingrid zegt:

  De kop is eraf! Voordeel van Belgie, je hoeft niet lang te varen na vertrek om al in een ander land te zijn. Je wordt wel op snelheid gepakt door de landrotten maar dat is alleen maar superleuk als ze je op bestemming opeens staan op te wachten 😊❤️. Wat een super afscheid! Goeie vaart en tot…!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.