Madeira

Wie Madeira enkel kent van de Ossentong met bijhorende saus, balletjes en kroketten die mist wat. Madeira is een indrukwekkend prachtig eiland.

We konden met onze kortingkaart van Transeurope gedurende 5 nachten betrekkelijk goedkoop in de haven van Quinta do Lorde liggen en dat deden we ook. De haven maakt deel uit van een mooi recent resort wat helaas de COVID periode niet heeft overleefd. Het is er dan ook heel rustig, op het randje van doods eigenlijk.

Blijkbaar wist Joanna – de havenmeester – dat ook, en ze bood dus aan om een auto te huren. En zo kwam het dat we gedurende 3 dagen een autootje hadden waarmee we het eiland konden verkennen en ons laten verrassen door het indrukwekkende landschap!

Uitzicht van Quinta do Lorde op Funchal
Er schuilt een model in ieder van ons 😉
De weg naar de Miradouro
Langs deze helling loopt een kabelbaan, helaas niet toegankelijk voor huisdieren
Natural pools

Na de vijf dagen vaarden we naar Funchal, waar we twee nachten langszij een andere boot konden liggen. De haven is er redelijk klein, en zou wel wat meer onderhoud kunnen verdragen. Wél heel vriendelijk personeel alweer.

Drie jaar geleden waren we hier ook even tijdens een delivery. We hebben hier toen het restaurant Akua ontdekt. En, jawel, het restaurant was er nog steeds. Het eten was er nog steeds overheerlijk !

Hoorntjes met een tartaar van tonijn en heerlijk brood met kruidenboter
Gemarineerde sardientjes met passievrucht mayonaise
Zeebaars met zeevruchten rijst
Banaan (veelvuldig op Madeira geteeld) met curry en roze peper.

Intussen zijn we vanochtend vertrokken naar het eerste van de Canarische Eilanden, Lanzarote. We denken hier twee dagen en twee nachten over te varen (of wat langer).

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.