Cataplana de mariscos

Ère wie ere toekomt! Dit is een recept van Jeroen Meus. En wat voor één! Een heerlijke zeevruchten soep die ik ook in België wel eens maakte.

Hier in Portugal waar al de zeevruchten los te koop zijn op de markt en zelfs los diepgevroren in de supermarkt gebruikte ik :

een handvol ameijoas negras, een handvol verse gamba’s, en wat pijlinktvisjes, een ui, een lepel tomatenpuree, een halve paprika, een tomaat, een chilipepertje, twee teentjes look, tweede glazen witte wijn, 2 aardappelen, zeste van citroen en een half bosje platte peterselie.

Eerst was je grondig de schelpjes, en laat ze nog even in het laatste water staan.

Pel de ui, snij in kleine stukjes, stoof in wat olijfolie, snij de paprika, de tomaat, de chilipeper, de aardappelen en een teentje look, voeg toe.

Gooi de gamba’s bij in de pot, voeg nog wat olijfolie toe. Leg ze even apart als ze half gaar zijn. Doe nu de schelpjes in de pot, bevochtig met de witte wijn, voeg de tomatenpuree en nog water toe tot de schelpen onder water staan. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.

En dan komt het grote geheime ingrediënt: snij de zeste van citroen fijn samen met de platte peterselie. Voeg een fijngehakt teentje look en een scheutje olijfolie toe.

Schep een lepeltje van dit mengsel in een soepbord en daarover de soep.

(ik voegde nog een groentenbouillonblokje toe)

1 antwoord
  1. Hilde
    Hilde zegt:

    Toevallig als ik dit lees heb ik net cataplana gemaakt en ook verorberd en ja ook het recept van Jeroen Mues 😉

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.