Over Cies naar Baiona

Ter hoogte van Vigo aan de galicische kust ligt het eilandje Cies. Het is een natuurgebied en je hebt er een ‘permit’ voor nodig. Voor die permit had Bart gezorgd : 10 jaar geleden had hij die aangevraagd en sindsdien werd hij jaarlijks automatisch vernieuwd. Gezien hij er toen niet was geweest stond het nu wel op onze planning.

Het kon er wel eens druk zijn in het weekend lazen we, en effectief, op het ene strandje was nog meer volk dan op het andere. We wachtten zo lang mogelijk om met Dushi aan land te gaan, maar op een bepaald moment vond die het toch wel heel hoog tijd worden.

Wij dus het bijbootje in, aangelegd aan een trap en de berg op… Tot één van de bewakers ons tegenhield omdat het verboden was om honden mee te nemen op het eiland.

En dus vaarden we verder naar Baiona. Baiona ligt in een grote baai met lange zandstranden. Wij ankerden buiten de haven. Op het eerste gezicht lijkt de stad niet mooi. Maar eens je van de grote boulevard weggaat kom je in kleine straatjes terecht. Met onder andere restaurantjes en en bars.

Gezien dit de laatste Spaanse stad is die we aandoen besluiten we om nog wat tapas te scoren. (Alle excuses…) Toch altijd een gigantisch verschil met wat ze in België met tapas bedoelen.

We besluiten om nog een extra dagje te blijven om nog wat meer sfeer op te snuiven. We maken een wandeling langs het kasteel (blijkbaar werd Baiona in vroeger tijden zowel uit het Noorden als het zuiden aangevallen) en belanden op een terrasje voor een (laatste?) Tinto de Verano.

’s avonds eten we met spullen uit de voorraadkast spaghetti met tonijn.

Vanmorgen vertrokken we naar Portugal. Er staat weer weinig wind en als hij er staat is het weinig wind en pal langs achter. Gelukkig is de motor blij met de schoonmaakbeurt die hij heeft gekregen. Sindsdien heeft hij niet meer gehaperd.

We varen dicht bij de kust, maar moeten goed uitkijken voor de vissersfuiken die overal verspreid liggen. In België zie je deze zelden. Hier liggen ze met honderden.

Het landschap verandert en wordt wat vlakker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.