Corme

In de haven in Nieuwpoort worden de trailer hellingen gebruikt door zeehonden. Hier in Spanje worden ze gebruikt door honden eigenaars die hun huisdier willen laten zwemmen en afkoelen. Dat komt waarschijnlijk omdat de honden hier niet op strand mogen, tussen 8 uur en 20 uur.

Gisteren hebben we ons in Corme met Dushi tussen de Spaanse honden begeven. Zo grappig om hem als enige grote tussen die kleine Yorkshire’s te zien. Maar behalve hun ergerlijke gekef, trok hij zich er niks van aan en apporteert hij vanuit het diepe water alsof hij dat altijd gedaan heeft.

We kwamen in Corme aan in de late namiddag. We moesten gedurende de tocht wel veel op motor varen omwille van alweer zeer weinig wind. Bart had hier tien jaar geleden ook gelegen met de ⛵. Toen lag de ankerplek vrij vol. Tot onze grote verbazing was dat deze keer helemaal niet het geval : we waren de eerste (van 6 boten) die er de nacht door brachten.

Wie ligt er daar te blinken in de ondergaande ☀️?

Wat een mooie baai! Het was er zo rustig dat we voor het eerst de Stand Up Paddle uit de zak hebben gehaald en opgeblazen. Recht staand peddelen is voorlopig nog niet gelukt. Dat we lazen dat je om te SUP’en je 95% van je spieren gebruikt en je telkens een totale workout doet klinkt veelbelovend 😉

Het stadje leek vrij verlaten. Waarschijnlijk vooral bewoond door oudere mensen, die hier nog heel vaak hun mondmaskers dragen op straat. Door de vele covid overlijdens hier in Spanje zit de angst er goed in.

De stad op zich is niks bijzonders. Hoewel er vooral appartementsblokken en recentere huizen staan, waren hier en daar toch nog oude huisjes te vinden. Het kerkje had naast zijn schattige torentje ook een beiaard.

We aten in een klein eenvoudig restaurantje aan de kaai van waaruit we de Dinghy in het oog konden houden.  Gezien we gezien hadden dat er opblaasbaar speelgoed en strandkleren en schoenen gewoon op de stoep stonden, waren we er vrij gerust in.

Bij terugkeer op het strand leek het natte gedeelte volledig te bestaan uit springende vlooitjes en andere beestjes. Brrrrrr.

Gelukkig draagt Dushi een speciaal halsbandje dat bescherming moet bieden tegen vlooien, teken en strandvlooien. Deze laatste kunnen voor honden een dodelijke ziekte meebrengen. (Waardoor Viola, de hond van mijn zus Stin is gestorven) Het blijkt echt geen luxe als je met je hond hier rondreist!

Rond 11:00 zijn we vertrokken naar Muxia in de Ria Camariñas. Gezien de windstille periode rond Finesterre langer aanhoudt hoeven we ons niet speciaal te haasten.

1 antwoord
  1. Hilde
    Hilde zegt:

    Inderdaad ziet er idylisch uit en mooie blauwe lucht ! Die gaan we al zeker 3 weken niet zoveel zien. Op weg naar de poolcirkel.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.