Ouistreham

Van Honfleur naar Ouistreham is een kleine 20 nM.

Vrijdagvoormiddag rond 11 uur gingen we de sluis van Honfleur in om rond 12 uur de Seine tegen stroom af te varen met nauwelijks wind. We kiezen ervoor om in die condities geen te grote afstanden op motor te varen. De prijs van de diesel is hoog genoeg.  Bovendien proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van havens waar we korting krijgen via Transeurope. (50 % korting op de havengelden in de havens die lid zijn van deze groep scheelt al snel een stevige slok op de borrel in ons budget) Gezien er een storm voorzien was voor de nacht van zaterdag en veel wind en hoge golven tot maandag kiezen we om tot dinsdagochtend in Ouistreham te blijven. Een wijs man zei ons twee weken terug dat, als je de tocht aanvaardt naar Ithaka, je moet wensen dat de tocht lang mag zijn, vol avonturen, vol ervaringen’.  We hebben inderdaad geen haast, noch een strikt reisschema.

Ouistreham is een klein stadje met een mooie jachthaven net achter de sluis.  De havenmeester was uiterst vriendelijk en bood zowel ons als Dushi een glas gekoeld water aan.  Rond de haven is er veel groen en staan er hoge populieren.  Hoge bomen die effectief veel wind vangen zoals gisteravond bleek.  Op 10 minuten zijn we aan het strand van Pointe du siège aan de oevers van de Orne. We hadden al wat afkoeling gekregen aan het eind van de namiddag maar gingen toch nog even naar het prachtige strand tegen de avond aan.  Een prachtige plek waar zowel vriendengroepen, families of hondenliefhebbers elkaar vinden om te picknicken, te barbecueën of te spelen. Heel gemoedelijk allemaal.  Tot ik plots een vreemde wolkenmassa onze kant zag opkomen.  Gelukkig, want tegen dat we goed en wel terug richting haven waren, stak er een windhoos op.  De verwachte storm bleek enkele uren vroeger begonnen te zijn dan voorspeld.  Maar een verwittigd man is er twee waard en Maeva lag op zo vast als een huis en veilig beschut.

Zoals het er nu uitziet vertrekken we dinsdagochtend naar Cherbourg.  Hopelijk zonder paraplu.

PS : het vismarktje bij de vuurtoren is een aanrader : heel veel keuze en heel goedkoop : Een portie vis voor twee, voor twee dagen en een dozijn oesters kostten maar 16 €

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.